I ja som tres-cents!

Ara fa quatre anys que vàrem posar en marxa Emblemàtics Balears i ja podem dir que som més de tres-cents comerços a les quatre illes.

I aquests tres-cents no és només una xifra. Per a nosaltres, signifiquen tres-cents famílies al darrere d’un negoci que han escrit la història del poble a través del comerç. I és que l’objectiu d’aquest projecte, que va néixer al 2019, és donar visibilitat als establiments que diferencien el teixit comercial d’un municipi al d’un altre, aquells que ens recorden que som a Manacor i no a Santa Eulària des Riu, o que visitam Alaior i no Formentera.

Hem volgut reconèixer els comerços que estan a la memòria col·lectiva del poble i que han contribuït a l’economia, a la cultura i a la història viva del seu municipi. Volem que les noves generacions aprenguin a apreciar el valor d’aquests comerços diferents, la importància de comprar-hi perquè perdurin en el temps i tinguem Emblemàtics per molts anys més.

Per a nosaltres, a més d’una aventura, aquest projecte ha significat descobrir milers d’històries personals que conformen un negoci: relleu generacional, oficis recuperats, relats familiars que hem conegut gràcies a la implicació i la generositat dels propietaris i treballadors, que ens han obert les portes del seu negoci. Moltes gràcies a tots ells!

Cal destacar que si hi ha persones importants per al desenvolupament del projecte, aquestes són els tècnics i regidors dels ajuntaments, que són realment els coneixedors del teixit comercial del seu municipi i que han fet d’enllaç entre les botigues i l’IDI. Som molt conscients que són indispensables per mantenir i fer créixer aquest projecte.

Actualment, tenim 27 municipis adherits a Emblemàtics Balears, a més d’altres en procés d’adhesió; però volem arribar a tot arreu per donar a conèixer aquests petits tresors que encara hi ha a les Balears.

Us convidam a visitar tots i cada un d’ells a través de la web www.emblematicsbalears.es, a més de fer-ho en persona, on us sentireu acollits i com a casa.