Antic Forn Cas Cero

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Antic Forn Cas Cero

 

La història de l’Antic Forn de Cas Cero comença l’any 1930, quan el regentava Tomeu Crespí Bennassar. L’any 1966 va passar a mans del seu fill Pep Crespí Llabrés, de malnom Pep Cero, i de la seva dona Catalina Cladera, i proveïa els veïnats de pa acabat de fer al forn de llenya.

L’any 1998, Rafel Galmés Caimari i la seva dona Margalida Amengual Reus varen adquirir el forn per continuar amb la mateixa professionalitat que caracteritzava l’anterior propietari. El seu fill Rafel, que ja havia après l’ofici al forn familiar, tenia 26 anys quan es va posar al capdavant de l’obrador.

Rafel Galmés Amengual, actual propietari i fill de Rafel i Margalida, regenta el negoci des de l’octubre de 2011 juntament amb la seva dona Maria Antònia Cardell Crespí. Elaboren els productes de forma tradicional i amb la mateixa tècnica de fermentació lenta. S’ha de destacar que el pa encara es cou al forn de llenya original.

Expliquen que el negoci ha canviat molt, i es fa difícil mantenir-se al mercat a causa de l’increment del preu de la matèria primera o els nous hàbits de consum. Així i tot, aquest matrimoni regenta el negoci amb molta d’il·lusió i treballen braç a braç amb dedicació i esforç.

Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears. A més, la seva recepta de l’espinagada de llom o mussola s’ha publicat en una guia gastronòmica.

Foto ruta