Campins. Ganivets de Mallorca

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Campins. Ganivets de Mallorca

 

Joan Campins, quarta generació de la família, és el darrer trinxeter de Consell. L’activitat familiar data de 1890, tal com es recull en la publicació Història dels trinxeters. El negoci, conegut com Cas Ferrerico o Cas Trinxeter, està situat a la carretera principal del poble i disposa d’un bon rètol a l’entrada. El seu padrí, anomenat també Joan, agafava el carretó i els divendres partia cap a Palma amb tota la producció que havien fet les darreres setmanes. Allà dormia fora de la murada, ja que al vespre tancaven les portes, i feia el mercat setmanal. Després, seguia cap a Andratx i altres pobles fins a acabar el gènere. Així mateix, anaven a totes les fires grans dels pobles: Sineu, Llucmajor, Santanyí, Felanitx…

La majoria dels productes que venen a la botiga i a través del comerç electrònic es fan a la rebotiga, on tenen el taller, amb l’enclusa i la manxa originals.

Els productes estrella són els ganivets. En tenen de pastor, de pescador, de porquer, d’empeltar, de sobrassada, i els especials de cuiner i de carnisser. Els trinxets destinats a les feines de la verema s’empren també per tallar pa.

A part de l’eix central de producció de ganivets, fabriquen i venen tota casta d’eines del camp i de marger, com ara aixols, destrals, aixades, gavilans, destrals de fasser, xerracs, falçons, xapetes, xapetes d’herba, rampins, cavaguells; que es poden fer per encàrrec, com els ganivets. També fabriquen i venen escales de figueral, posts de cuina d’olivera, aprimadors i pilons de carnisser.

Foto ruta