Can Xumet

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Xumet

 

Devers l’any 1945, Josep Xumet va decidir obrir un negoci de reparació de bicicletes, ja que era corredor i aficionat en aquest esport. Al mateix temps muntà una merceria per a la seva dona perquè la seva família tenia negocis d’aquest tipus. Més tard, la seva segona esposa, Isabel Mir, va continuar amb el negoci i a poc a poc varen ampliar els serveis que oferien. Quan en Josep es va jubilar varen deixar de reparar bicicletes i es varen concentrar únicament en la merceria.

Joan Xumet, el seu fill i actual propietari, encara recorda com sa mare Isabel l’enviava a la cosidora a veure com duia els brodats dels vestits, que encara venen, per a les festes de la Patrona que es celebren a primers d’agost. Avui en dia són els únics de Pollença que venen les sabates per a les festes de moros i cristians que duen d’un sabater artesà de Consell.

Així mateix, actualment també realitza brodats amb la màquina de cosir: va ser ell, tot sol, que en va aprendre. Allò que més li agrada de la seva feina és el tracte amb la gent, despatxar i el contacte amb la gent del poble. Tot i que normalment és la seva dona Margalida Vila qui realitza aquesta feina, ell també passa gust de participar-hi.

Foto ruta