Carnisseria Ca Ses Germanes

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Carnisseria Ca Ses Germanes

 

Qualsevol persona que creua el poble de Santa Maria del Camí es topa amb l’imponent Convent de la Soledat (Frares Mínims), a la transitada plaça dels Hostals, edifici declarat Bé d’Interès Cultural. A un dels seus costats, en el carrer Llarg, formant part també del conjunt protegit urbanísticament, hi ha un petit negoci familiar d’allò més popular i centenari: la Carnisseria Ca ses Germanes, que a dia d’avui regenten les germanes Maria Dolors i Catalina Gualda Mateu.

La seva oferta es basa en l’elaboració pròpia d’embotits com botifarrons, botifarra, camaiot, sobrassada i llonganissa, a més de carn fresca com ara salsitxes, hamburgueses, botifarra catalana i farcits de tota casta, així com xarcuteria.

Cal explicar que aquest establiment, conegut sobretot com Can David, va ser dirigit fins l’any 2019 per Bernat Comas, que disposava de la carta de mestre artesà. La història que envolta la carnisseria es remunta a l’any 1942, quan el seu padrí Bernat assumí la gestió d’aquest local que després va passar a mans del seu fill Rafel. Comentar que abans també havien gestionat el negoci les famílies Salom i Serra. En conseqüència, la trajectòria d’aquesta activitat al poble ve de molt enrere.

Va ser al voltant dels anys setanta del segle passat quan es col·locaren les rajoles típiques de color blanc que, avui dia, encara doten de personalitat l’interior. També es conserven una pastadora i una màquina d’omplir de la mateixa època. Bernat Comas diu que a ca seva encara posseeix una màquina de capolar carn amb talladora d’ossos d’una antiguitat més que considerable.

Actualment, les germanes Maria Dolors i Catalina Gualda Mateu gestionen la carnisseria amb el mateix dinamisme i la mateixa il·lusió que sempre ha caracteritzat l’establiment. El tracte proper, familiar, i la qualitat dels productes, conformen el segell que distingeix aquest negoci tan arrelat a Santa Maria.

Foto ruta