Forn Can Tomeu

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Tomeu

 

El Forn Can Tomeu, amb més de noranta anys d’història i tres generacions al darrere, és un dels pocs forns que actualment treballa amb un forn morú a l’illa.

La història del negoci comença quan el padrí de l’actual propietari, que abans feia feina a Can Guixe, decideix obrir el seu propi forn el 1930. El seu fill, Tomeu, l’ajudava repartint el pa pel poble amb una bicicleta i, un cop arrencat el negoci, varen comprar un cotxe de segona mà per fer aquest repartiment. El nom prové de Tomeu, ja que quan va heretar el forn no tenia nom oficial.

Toni es va posar al capdavant del negoci familiar quan el seu pare, Tomeu Cifre, es va jubilar, encara que feia anys que treballaven junts.

Quan Toni va agafar el forn, va decidir ampliar el local i l’oferta. Va comprar la casa del costat i va muntar un espai de cafeteria. Tot i la reforma, conserva el mateix forn morú que fa més de noranta anys que està en funcionament. En l’actualitat, continua utilitzant aquest element tan distintiu per coure totes les seves elaboracions.

Tot i que no tenen una especialitat en concret, el seu pa és el que més destaquen els clients. També fan galetes d’oli artesanals i alguns pastissos.

 

Foto ruta