Fruiteria Pepita

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Fruiteria Pepita

 

Pepita Ramis representa la tercera generació del negoci familiar de venda de fruita i verdura en el Mercat Vell. Fruiteria Pepita deu el seu nom a la seva fundadora, padrina de l’actual propietària del negoci. Josefa fou qui va iniciar l’activitat abans dels anys 60 i posteriorment va ser la seva filla Eulària qui va estar al capdavant del negoci. Els productes que venen no són de cultiu propi, però si de proximitat de l’illa. De fet, quan Eulària regentava el negoci, molts pagesos només li venien els productes a ella.

Pepita va passar tota la seva infantesa amb sa mare a la parada. La seva rutina diària era anar a l’escola al matí i en acabar, al migdia, dinava al mateix Mercat Vell i posteriorment es quedava tota la tarda ajudant en el negoci familiar.

Des de llavors, el Mercat Vell ha canviat molt. Segons l’actual propietària, s’han perdut moltes parades, ja que als anys 60 el Mercat Vell n’estava ple, hi havia entre 40 i 50 estants de venda, en la seva majoria de fruites i verdures. Uns dels canvis més rellevants que ha viscut és l’obertura del Mercat Nou, segons el seu testimoni, aquest fet, sumat a l’arribada dels grans supermercats i a l’aparició dels grans hotels, va fer que moltes parades s’acabessin traslladant o bé tanquessin per la falta de demanda.

Foto ruta