La Granja

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

La Granja

 

Un recorregut per la Granja d’Esporles et permet conèixer el dia a dia de la Mallorca de segles passats a través dels oficis tradicionals que es duien a terme en una possessió des del segle x fins al xvii.

El terreny que actualment ocupa la Granja d’Esporles ja va ser de gran interès per als romans i després per als àrabs, que varen dominar l’illa entre els segles x i xiii. Amb la conquesta cristiana, la finca inicia el seu recorregut com a possessió feudal, i passa per diverses propietats, fins que l’adquireix la família Fortuny, responsable de la reforma de la casa al segle xviii. Actualment, està en mans de la família Seguí, que la regenta des de fa 40 anys.

És una casa senyorial envoltada de vegetació frondosa, jardins i fonts naturals, però amb una mescla d’estil senyorial i rústic, ja que s’emprava tant com a residència dels senyors com per a explotació agrícola (possessió).

Durant el recorregut per la Granja es mostra aquesta vida rural mallorquina i el seu llegat cultural a través dels oficis tradicionals. Hi estan representats des de la fabricació de teixits fins a la elaboració d’oli, perfums, a més de les tasques de ferrer, fuster i sabater, entre d’altres.

La Granja d’Esporles té un espai de venda on es pot trobar una selecció de productes de l’illa de Mallorca, a més d’una degustació gratuïta de productes tradicionals, com ara sobrassada, melmelades, bunyols, pa de figa, vins, etc.

 

 

Foto ruta