Mimbreria Vidal

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Mimbreria Vidal

 

La Mimbrería Vidal és una botiga ubicada a la planta baixa d’un edifici del centre històric, al carrer de la Corderia, que es dedica a la venda d’objectes de vímet, objectes tradicionals com senalles, coves i covenets, estores, estris domèstics i de decoració, cabassos, etc. Compta amb un taller de reparacions de cadires encordades, seguint la tradició des de mitjan segle XVI, quan hi havia a Mallorca 16 tallers de corderia censats. De fet, el nom del carrer ja ens indica a què es dedicaven els comerços que s’hi ubicaven.

El 1925 Lluís Palmer obre l’establiment. Anys més tard, el 1955, Tomàs Vidal es fa càrrec del negoci, seguit després pel seu fill Josep Vidal. El 1986 compren el local de devora, al carrer dels Hostals, per ampliar la tenda, i aprofiten per obrir-hi una altra entrada.

Tomàs Vidal, net de Tomàs, encara arregla cadires encordades. Relata com, dels vint artesans que tenien, ja només en queden tres, atès el paper secundari de les feines tradicionals. Encara avui, la família considera la botiga quelcom més que un negoci.

L’interior d’aquest local conserva l’aire d’un temps, l’exposició de productes ocupa tot l’espai interior. Els objectes s’ordenen en prestatgeries de fusta i molts d’ells pengen del sostre.

Es considera una activitat singular perquè ells mateixos elaboren una petita part del producte que venen i duen a terme les tasques que fan per encàrrec (cordar, reparar…), a més de vendre els articles d’altres productors de l’illa i de la Península. És un dels escassos negocis que queden a Palma que es dediquen a la venda d’aquest tipus de productes artesans.