Pastisseria Artesana Lluís Febrer

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Pastisseria Artesana Lluís Febrer

 

La pastisseria es considera ofici artesà quan, a partir dels coneixements transmesos a través de la història, generació rere generació, s’elaboren els productes manualment, defugint el treball mecànic i seriat. L’any 1982, Lluís Febrer va obrir la seva pastisseria, successora de l’antiga i prestigiosa Pastisseria Serra. Des d’aleshores, combina tradició i innovació.

Ha participat a fires i mercats des dels seus inicis, com la Mostra de Cuina i Pastisseria de Menorca durant els anys 80 i 90, o la primera Fira d’Artesania de Ferreries. Lluís recorda que eren fires en què el dissabte s’acabava el gènere i havia de vetlar durant la nit per elaborar-ne més per al diumenge.

Com a curiositat, cal comentar que encara guarda l’antiga màquina de fer besitos, que té cedida al Museu del Centre Artesanal de Menorca, juntament amb la màquina de refinar ametla i diversos estris antics. Servia per formar caramels en forma de boletes que duien la inscripció «Besos de Ferrerías» impresa. Hi havia diferents corrons per fer diverses formes de caramel, però aquest model exclusiu el va fabricar el seu mestre, Joan Serra, es Sucrer. La Pastisseria Serra va popularitzar els caramels típics de Ferreries pels volts dels anys 60, però avui en dia ja no se’n fan.

Devers l’any 2000, van iniciar a la pastisseria la línia sense gluten. Actualment, han passat a fabricar més sense gluten que amb farina tradicional. Fan enviaments fora de l’illa, tant a establiments com a particulars, i tenen comandes de Mallorca i de la resta de la Península. A més, tenen la seva clientela fidel de Menorca, que s’incrementa gràcies als visitants estiuencs.

Foto ruta