Can Llufriu
Can Llufriu va començar al carrer de ses Parres on vivia el matrimoni format per Toni Llufriu i Marianna Capó, provinents del camp menorquí. El matrimoni va tenir cinc fills, i en Marc, el major, va tenir la idea de posar una botiga dedicada al camp i dirigida a la pagesia, tot i que el projecte implicà tota la família.
Amb la compra de la casa del carrer de ses Parres a mitjan novembre de 1947 es va iniciar l’activitat comercial de Can Llufriu. Inicialment s’hi venien productes destinats a les feines del camp com ara càvecs, cordes, lones, espart, poals, insecticides, etc.
Dels germans, en Marc i en Tòfol se’n cuidaven de les instal·lacions de la botiga; na Tònia era la dependenta; na Magdalena realitzava les compres i en Toni duia el tema administratiu.
Amb el pas dels anys el negoci va prosperar i es varen incorporar nous productes. Varen ser pioners en el muntatge de cortines i rielleria a tota Menorca, matalasseria i altres productes concrets com les clàssiques sabates de Calçats Gorila o el Friso. En aquell temps, a la botiga, hi arribaren a treballar fins a onze persones.
Però el negoci també va passar per moments durs, com ara la crisi econòmica de 1990 i la mort d’en Toni, el germà petit, l’any 1994. Aquests entrebancs es varen superar i el negoci va ampliar el ventall de productes amb articles de decoració i mobles auxiliars. En aquells moments la part que utilitzaven com a magatzem al carrer Murada d’Artrutx va passar a ser l’aparador de l’establiment.
Actualment qui està al capdavant del negoci és Magdalena Llufriu Capó, que manté els orígens de Can Llufriu amb productes que només es poden trobar a Ciutadella en aquest comerç.