Can Melero

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Can Melero

 

Al voltant de 1920 Can Melero va iniciar l’activitat com a magatzem de productes agrícoles i ramaders de la mà de Pedro Juan Miró Forteza que va ser-ne el fundador. Fins als anys 90 va ser un negoci on es podien trobar una gran varietat d’articles. Es realitzaven també les mescles de pinsos per a les aus, les vaques, etc., i sobretot per a les competicions de coloms. També participaven en fires de ramaderia i fins i tot varen arribar a exportar albercocs secs a nivell internacional.

Anys després va agafar el relleu de Can Melero el fill del fundador, Bartolomé Miró Pomar, amb la col·laboració del seu fill Pere Joan Miró Campos, espòs de Gabriela Nicolau que regenta actualment el negoci amb l’ajuda dels seus fills Bartomeu i Miquel.

Disposen d’una màquina per trencar ametlles que data de l’any 1936, que encara ara funciona correctament i dona aquest servei als clients. A part, compten amb altre equipament relacionat amb aquest fruit sec.

Com a curiositat, l’Ajuntament va adquirir les tres sitges de Can Melero, que es destinaven a emmagatzemar cereals i llegums, per a una intervenció artística amb la finalitat d’exposar-les a punts estratègics del poble com a reclam cultural.

Actualment s’han adaptant a les noves necessitats del mercat i han incorporat a la venda tot tipus d’articles per a l’alimentació i benestar dels animals de companyia, complements, adobs, etc.

 

Foto ruta