Cicles Caymaris

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Cicles Caymaris

 

L’inici de la història de Cicles Caymaris està lligada a la vida de Miquel Caymaris Pons, nascut al 1896. Ell va ser la primera persona de Ciutadella que devers l’any 1910 va tenir bicicleta, i més tard, també motocicleta.

El primer establiment de Cicles Caymaris, o «Pista», va ser fundat per Miquel cap a l’any 1920, dedicat a la compravenda i reparació de bicicletes, que estava situat a la Contramurada, al costat de l’OAR. Durant aquests temps, molta gent aprengué a «anar en velo» i prest va néixer l’afició al ciclisme i esdevingueren les primeres curses.

Devers l’any 1940, en Miquel, després d’haver estat tancat a la presó de Barcelona per mor de la Guerra Civil, va tornar a Ciutadella i va reobrir un nou taller al carrer de Sant Eloi, juntament amb el seu fill Miquel Caymaris Moll. Aquest, en agafar el relleu del negoci, el va reubicar al carrer Mallorca, on encara el podem trobar.

Durant les dècades de 1940 i de 1950 l’afició al ciclisme agafà una gran embranzida i començaren a sorgir els primers clubs, com el de l’OAR, el des Born, o el des Casino Nou. Aquests temps, en Miquel fill els viuria de primera mà com a mecànic, corredor i directiu, en muntar el seu propi equip Ciclos Caymaris, i més tard fundant la primera Penya Ciclista Ciutadella. Fins i tot va arribar a construir una voltadora amb un soci.

Cap al 1980 va renéixer l’afició al ciclisme i es va refundar l’actual Penya Ciclista Ciutadella. Va ser en aquells moments quan Francesc Caymaris Benejam, tercera generació de la família, es va incorporar a l’ofici al costat del seu pare fins que aquest es va jubilar.

A dia d’avui, Cicles Caymaris es dedica a la venda i reparació de bicicletes, així com també s’hi poden trobar recanvis i accessoris. El negoci no ha perdut l’amor, l’afició i l’entusiasme per la bicicleta i el ciclisme en totes les seves vessants.

Foto ruta