Forn Can Manolo

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Can Manolo

 

Manuel Cardona Guasch va obrir Can Manolo l’any 1953 amb un forn de pedra de llenya que havia fet el seu avi, i que va inaugurar el 1925 el pare de Manolo, José Cardona Marí. Els primers anys de postguerra varen ser difícils, a més, gairebé a totes les cases de l’illa es feia pa. Com a curiositat, va tenir llogat el forn durant deu anys a l’exèrcit, ja que a Formentera es va instal·lar un regiment de soldats per vigilar els presos republicans de la colònia de la Savina.

L’any 1969, es va esbucar el forn de pedra, que estava arran de terra, per muntar-ne un altre de més còmode i funcional, adaptat a la demanda que venia amb l’arribada del turisme. Amb el pas del temps, aquest forn es distingeix, sobre els altres dos que hi ha a l’obrador, com «es forn vell», molt apreciat per la clientela per la qualitat del pa.

Després de la jubilació de Manolo l’any 1988, el forn va passar al seu fill, Josep Cardona Verdera, actual propietari i tercera generació de la família, tot i que des de l’any 2017 el té llogat a Pedro Martínez Álvarez, el qual, amb molta feina, enginy i art forner, està portant el forn a un gran nivell de producció i venda.

Foto ruta