Forn Terrassa

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Terrassa

 

El Forn Terrassa va obrir les portes l’any 1936, quan Apol·lònia Vallbona i Pere Terrassa, després de casar-se, llogaren a l’amo Joan del Forn un local per quaranta pessetes al mes, i que uns anys més tard varen comprar. Aquest obrador es troba a prop de l’església de s’Alqueria Blanca, on continuen avui dia. Encara conserven dos forns de llenya amb més de cinquanta i cent anys que utilitzen per enfornar el producte tradicional.

Pere provenia de família fornera, ja que el seu pare també ho era, fet que corrobora que aquest forn sigui un dels negocis centenaris de s’Alqueria Blanca. Al voltant dels anys 60, cediren el forn al seu fill, Damià Terrassa, i a la seva dona, Antònia Rigo, que es varen adaptar a la nova era del turisme i varen crear dues línies de producció. La tradicional, en què es continua emprant el forn de llenya per a tots els productes típics mallorquins, com les ensaïmades, les panades, els cocarrois, els llonguets… i, després, la línia de producció industrial, encarada més a l’hostaleria amb maquinària moderna, ja que serveixen els seus productes a diferents hotels i restaurants de la zona.

En l’actualitat, els germans Apol·lònia i Pere Terrassa, tercera generació de la família, estan al capdavant del forn i continuen conservant les receptes tradicionals i antigues dels seus padrins, ja que diuen que són l’essència del negoci. Han rebut diversos premis, a la fira de l’ensaïmada el 2014 i a la fira del llonguet el 2017.

Foto ruta