Olleria Cas Canonge

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Olleria Cas Canonge

 

L’olleria Cas Canonge és una empresa artesana i una de les terrisseries més joves de Pòrtol. Recentment, el carrer on es troba ubicada ha adoptat el nom de l’Olleria.

Va néixer el gener de 1981 per mitjà dels germans Bartomeu i Bernat Amengual Reynés, amb carta de mestre artesà d’oller i d’escudeller, respectivament. Són descendents de diverses generacions d’artesans del fang i varen aprendre l’ofici del seu pare, Bernat Amengual Serra, també fill i net d’ollers provinents de la terrisseria de sa Penya. Són, per tant, la quarta generació de la família.

Les greixoneres i olles de fang que fabriquen de manera tradicional són d’una qualitat excel·lent, tant per cuinar a foc de llenya com per a cuines de gas i vitroceràmica. Durant aquests anys, han continuat treballant el fang creant formes d’ús quotidià, des de peces més tradicionals fins a altres de dissenys més moderns, mantenint l’essència natural.

Cas Canonge, juntament amb Can Vent, són les dues úniques olleries de Pòrtol que utilitzen la terra de l’antiga pedrera de Can Vic per elaborar exclusivament les olles i greixoneres.

Els germans Amengual acudeixen habitualment al mercat setmanal d’Inca i de Sineu. Participen cada any a la Fira del Fang de Marratxí i assisteixen a la majoria de fires tradicionals de Mallorca.

Foto ruta