Papelería Tramontana

Arrelat Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Papelería Tramontana

 

Des de l’any 1977, Tramontana és un establiment dedicat al sector de la papereria, a més de llibreria, servei d’enquadernació i d’impremta, amb especial dedicació a tot allò que envolta el món dels betlems, sobretot a les figures elaborades artesanalment.

Va fundar la papereria el matrimoni format per Cristóbal Tomás Vila i Francisca Llompart Díaz. Aquesta darrera es va encarregar de la gestió comercial i va ser l’ànima del negoci, amb l’ajuda del seu germà, Bernardo Llompart, i de Juan Prieto, a la part administrativa. Actualment, el seu fill Cristóbal Tomás Llompart és qui regenta el negoci.

No es pot passar per alt la història de la família Tomás, una de les més antigues de la ciutat vinculada al món del comerç, de manera ininterrompuda des de l’any 1878, en què Cristóbal Tomás Taltavull va iniciar l’activitat comercial dedicada principalment a la venda a l’engròs. Més endavant, va obrir una botiga al detall, al carrer de s’Arravaleta, destinada a queviures i colonials. També va prendre part del món de la restauració (fonda del Llatzeret), la navegació (pailebot San Rafael), i el seu fill, Pedro Tomás Sitges, a més de continuar el negoci familiar, va entrar dins el món del cinema i va fundar el Cine España, ubicat al carrer Roig. Finalment, Cristóbal Tomás Vila, la tercera generació, es va encarregar de seguir amb el magatzem a l’engròs i de fundar la Papelería Tramontana.

Durant aquests anys d’existència, la papereria ha tingut com a principal objectiu donar la màxima atenció a la clientela, perquè tothom quedi satisfet amb el servei i del tracte rebuts, sempre oferts de manera personal.

L’establiment conserva l’estructura amb arcades i claraboies de colors, típicament menorquines, i la decoració i els mobles originals des de la seva l’obertura.

Foto ruta