Papereria Ca’n Verdera

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Papereria Ca’n Verdera

 

Situada en el barri de la Marina, Ca’n Verdera té més d’un segle de vida i és la papereria més antiga de l’illa. L’origen es remunta a l’any 1871 quan José Verdera Ramón, que va ser alcalde de la ciutat, hi va albergar una impremta que va adquirir.

En aquest local es venien tota mena de papers, llibres, targetes, recordatoris de batejos, material escolar, i fins i tot els eivissencs hi confiaven per fer postals «a la carta». En aquells anys, Ca’n Verdera també comptava amb una zona de belles arts a l’entrada de la botiga. Allà compraven el seu material bona part dels pintors de l’època, com Vicent Ferrer Guasch.

El fill de José Verdera, Julià, i després els tres fills d’aquest, Vicent, Pep i Manuel, varen convertir Ca’n Verdera en un focus de difusió comercial al qual recorria qualsevol persona interessada a introduir algun producte a Eivissa.

En l’actualitat, la tercera generació familiar és qui gestiona Ca’n Verdera i manté l’establiment com a papereria, llibreria i també es pot comprar la premsa diària i revistes.

Foto ruta