Sastreria Ferrer

Històric

Sastreria Ferrer

 

Cap als anys 30 del segle passat, Joan Ferrer, padrí de Fernando Santa-Cruz Ferrer, l’actual propietari i tercera generació de la família, va iniciar l’activitat com a sastre del poble i dels voltants en un pis que es trobava molt a prop de la plaça de Santanyí. Uns anys més tard, el 1939, va decidir comprar el local on es troba actualment la botiga, just al davant de l’antiga sastreria.

Amb el padrí va començar a treballar el seu fill, anomenat també Joan i oncle de Fernando, després d’anar a estudiar sastreria a Barcelona. Ell va ser qui va començar a introduir la roba ja confeccionada per poder arribar a diferents clients. Quan es va jubilar el padrí, l’oncle es va posar al capdavant de la botiga, va fer una reforma del local que avui encara conserva el rètol i, més tard, Fernando es va incorporar al negoci quan tenia vint anys. En aquell temps, compaginaven la sastreria amb la venda de roba d’home confeccionada, però amb el pas dels anys només s’ha quedat com a botiga de venda de roba d’home, ja que és allò que més sol·licitaven els clients.

Fernando va començar a dirigir el negoci l’any 2008 i, passats uns anys, va fer una petita reforma d’ampliació. La majoria dels clients actuals són estrangers amb segones residències a l’illa i turistes que venen quasi cada any.

Foto ruta