Sastreria Ferrer

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Sastreria Ferrer

 

Cap als anys 30 del segle passat, Joan Ferrer, padrí de Fernando Santa-Cruz Ferrer, l’actual propietari i tercera generació de la família, va iniciar l’activitat com a sastre del poble i dels voltants en un pis que es trobava molt a prop de la plaça de Santanyí. Uns anys més tard, el 1939, va decidir comprar el local on es troba actualment la botiga, just al davant de l’antiga sastreria.

Amb el padrí va començar a treballar el seu fill, anomenat també Joan i oncle de Fernando, després d’anar a estudiar sastreria a Barcelona. Ell va ser qui va començar a introduir la roba ja confeccionada per poder arribar a diferents clients. Quan es va jubilar el padrí, l’oncle es va posar al capdavant de la botiga, va fer una reforma del local que avui encara conserva el rètol, la façana i part de la fusteria interior.

Més tard, Fernando es va incorporar al negoci quan tenia vint anys. En aquell temps, compaginaven la sastreria amb la venda de roba d’home confeccionada, però amb el pas dels anys s’ha quedat com a botiga de venda de roba d’home,  ja que és allò que més sol·licitaven els clients. Tot i això, continuen amb les feines de sastreria, que en Fernando va aprendre a fer del seu oncle, per adaptar la roba de confecció a les necessitats dels clients, com escurçar calçons, baixos i mànegues d’americana, eixamplar o estrènyer la roba. De fet, la botiga conserva un espai destinat a taller, on hi ha una antiga màquina de cosir que ja utilitzava el seu oncle i segueix emprant ell, una taula de sastreria, i fins i tot les tisores del seu padrí que encara també utilitza.

Fernando va començar a dirigir el negoci l’any 2008 i, passats uns anys, va fer una petita reforma d’ampliació. Ha conservat alguns dels elements originals com els pilars de pedra i les bigues de fusta del sostre. La majoria dels clients actuals són estrangers amb segones residències a l’illa i turistes que venen quasi cada any. A més, compta amb una important clientela mallorquina, principalment de Santanyí i dels pobles dels voltants.

Foto ruta